Artrita Psoriazică – Afectiune A Pielii Care Te Lasă Dureri De Relief

Rate this post

În timp ce există peste 100 de tipuri diferite de artrita în existență, din păcate, mulți oameni nu-și dau seama că există și alte tipuri de artrită în afară de artrita reumatoida si osteoartrita. Dar ghici ce prietenul meu, există multe alte tipuri de artrita care pot invadează viața ta.

Unul dintre cei puțin cunoscute tipuri de artrita este cunoscut sub numele de artrita psoriazică și poate fi la fel de debilitante ca unele dintre cele mai bine cunoscute soiuri de artrita. Deci, exact ceea ce este artrita psoriazică și cum acest soi prezintă în sine?

Doar ca numele suna, artrita psoriazică este asociat cu psoriazis. Acest lucru destul de des întâlnită afecțiune a pielii se caracterizează prin roșeață, umflarea, inflamație și patch-uri solzoase de-a lungul pielii. Da, psoriazis pot fi găsite în toate populațiile, dar cel mai frecvent este văzut de cele mai multe ori în Statele Unite ale americii, printre cei de Caucazian decent.

Starea pielii psoriazis afecteaza cel mai adesea pe scalp, fata, buric, sfaturi de la coate, genunchi, și zonele din jurul organelor genitale și anus. Profesioniștii din domeniul sănătății estimează că 10% dintre pacientii cu psoriazis dezvolta concomitent o formă de inflamație la nivelul articulațiilor afectate. Acești pacienți sunt astfel clasificate ca suferind de artrită psoriazică.

Aici este una dintre cele mai importante lucruri de reținut despre artrita psoriazică, dacă ați fost deja diagnosticat cu psoriazis, atunci esti la un risc mult mai mare de a dezvolta artrita psoriazica. Acest lucru este valabil în special în cazul artritei are, de asemenea, afectate articulatiile. Această condiție poate fi destul de dureroase și debilitante fără active și mai agresive de tratament. Pare aproape crudă în debutul acesteia, deoarece nu par să lovească până mai târziu în viață, uneori, nu izbitoare până când sunt în 40 de ani sau 50 de ani. Și îmi pare rău, doamnelor, nu scapi ușor aici, artrita psoriazică este o șansă egală de invadator și afectează atât bărbații, cât și femeile în mod egal.

Majoritatea pacienților experiență de debut al bolilor la momente diferite. Este comun ca pacientii dezvolta psoriazis înainte de a se confrunta cu simptome de artrita psoriazica. Aproximativ 80% din pacienții cu artrită psoriazică de a dezvolta psoriazis înainte de artrita.

Dar, desigur, totul în viață nu poate să urmeze un anumit model, deoarece la unii pacienți, se obține de fapt, un diagnostic de artrita psoriazica de fapt, înainte de a dezvolta o boală de piele. Acest lucru se poate face diagnosticarea stării un pic mai dificil. Din păcate, mult prea mulți pacienți suferă, fie cu artrita sau psoriazis pentru prea mult timp înainte de imaginind că acestea două merg împreună.

Artrita psoriazică este o sistematică boală la fel ca și alte forme de artrita.

Cu orice boală sistemică, alte zone ale corpului poate fi atacat la fel de bine. Deci, acest lucru înseamnă pur și simplu că ar fi bine să fii pe grija pentru probleme cu alte părți ale corpului. De exemplu, pacienți cu artrită psoriazică poate fi, de asemenea, la risc pentru alte probleme cu rinichii și plămânii. Pacienții pot experimenta, de asemenea, probleme cu inima, ochii și gura. Sistemice care afectează alte zone la fel de bine. Tot corpul este la risc.

În formele severe ale bolii, alte organe vitale pot fi de asemenea afectate. Ca și alte forme de artrită (în special artrita reactivă și anchilozantă), pacienți cu artrită psoriazică sunt mai predispuse la a experimenta inflamație la nivelul coloanei vertebrale.

Ce cauzeaza artrita psoriazica? Există multe teorii, dar cauza rămâne necunoscută. Cele mai profesioniștii din domeniul sănătății sunt de acord boala este probabil cauzată de o combinație de diverși factori de mediu. Imunitatea și factorii genetici sunt probabil implicate. Există o genă marker-HLA-B27-care apare la mulți pacienți diagnosticați cu artrită psoriazică. Cu toate acestea, ea nu este prezentă în toate cazurile.

Cu artrită psoriazică, nu numai ca marker genetic HLA-B27 arată de multe ori cu acești pacienți, există, de asemenea, alte modificări genetice care pot apărea. Desigur, acest lucru continuă să se hrănească în cercetatorii au convingerea că această varietate de artrita se bazează în gene. Un alt unul dintre numitori comuni în caz de artrită psoriazică este de schimbările care sunt văzute în sistemul imunitar. În timp ce noi nu știm exact în baza acestui fapt, aceste schimbari sunt adesea văzute. De asemenea, amintiți-vă că simpla factorii de mediu pot fi, de asemenea, o componentă cheie în spatele motiv pentru care oamenii dezvolta această stare de sănătate.

Artrita psoriazică este o bătălie pe care mulți se confruntă în fiecare zi. Este într-adevăr nu contează motivul pentru care ai dezvoltat această versiune de artrită, în primul rând, ceea ce contează este că sunteți gata să coopereze cu medicul dumneavoastră, în scopul de a construi un plan de tratament care se poate lucra cu și unul care este proiectat pentru a vă oferi cel mai bun nivel de sănătate care vă puteți bucura. Artrita psoriazica nu trebuie să fie un ham în jurul gâtului tău, dar cu siguranță va deveni unul dacă ești pasiv. Ajung la ea și de a educa-te despre propria stare de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ