Alimentaţie şi Dietă: Cum Te Vor Ajuta Dietele pentru Detoxifiere

0
49

detox

Este un adevăr universal valabil faptul că organismul tău este plin de toxine şi substanţe dăunătoare. Acestea sunt rezultatul poluanţilor din mediul şi alimentaţia generală. Nu este exclus ca elementele dăunătoare să fie produse chiar de corpul tău, ca reacţie naturală la stres şi alţi stimuli externi.

Ce-ar fi dacă ar exista o dietă care să le poată elimina pe toate înainte de a-ţi influenţa corpul? Aici intră în scenă una dintre cele mai recente tipuri de dietă: dieta pentru detoxifiere, cunoscută popular sub numele de dietă detox.

Scopul Dublu al Dietei pentru Detoxifiere

Promisiunea acestei diete este următoarea: prin realizarea programului, toxinele şi substanţele negative stocate în corp dealungul anilor de alimentaţie şi stil de viaţă nesănătos vor fi eliminate. Mai mult, substanţele nesănătoase  din mâncare vor fi date la o parte înainte de a fi absorbite în organism. Oricum, corpul tău are o metodă naturală de a evacua substanţele otrăvitoare. Dezavantajul metodei naturale este că înainte de această evacuare, alte substanţe nocive sunt reabsorbite, cauză a stresului zilnic şi a degradării mediului. Curăţarea corpului de toxine: acesta este primul obiectiv al dietei pentru detoxifiere.

Însă mai este un efect foarte popular al acestei diete, mai exact motivul principal din spatele iniţiativei: pierderea în greutate. Datorită toxinelor eliminate din corp, pierzi greutate sub formă de apă şi îţi îmbunătățești metabolismul. Cum? Imaginează-ţi doar că sistemul tău digestiv este o autostradă. În lipsa maşinilor încete, adică toxinele nedorite ce stau în calea unei digestii eficiente, mâncarea poate fi digerată şi absorbită mult mai uşor. Destul de tare nu?

Postul şi Aportul Ridicat de Lichide

Indiferent cât inovatoare este şi cât de atractive îi sunt rezultatele, dieta pentru detoxifiere nu este lipsită de probleme. De fapt, a căpătat o reputaţie proastă datorită unor acuzaţii ce pretind că este periculoasă şi nesănătoasă. Aceste critici atacă în principal metodele promovate de dietă: postirea şi aportul ridicat de lichide.

Dieta detox este oarecum restrictivă, având în vedere că scopul ei este atât de a elimina, cât şi de a preveni consumul de substanţe dăunătoare care îţi vor afecta negativ corpul. Să te aştepţi la multe verzituri şi fructe. Însă, pe lângă acestea, aşteaptă-te să bei multă apă.

Efecte Negative pe Termen Scurt

În primele zile, este posibil să observi anumite efecte secundare, în funcţie de dietă pe care o utilizezi. În general totuşi, oamenii au raportat dureri de cap, oboseală şi diaree. Acestea sunt reacţii naturale ale corpului tău la dietă. În orice caz, acestea nu ar trebui să ţină mai mult de o săptămână. Aşadar, dacă simţi că e gălăgie acolo unde nu trebuie, nu te panica! Probabil resimţi efectele secundare ale dietei pentru detoxifiere.

Măsuri Necesare de Precauţie

Înainte de a începe cu seriozitate o dietă detox, mergi la medic sau la un expert în domeniu. Nu ar trebui să începi aşa ceva dacă nu eşti pregătit mental, emoţional şi fizic.

LEAVE A REPLY