Ce cauzează disfuncțiile erectile?

0
175

disfunctia-erectila

Primul lucru pe care trebuie să îl știi este procesul excitării titan gel sexuale masculine. Este un proces foarte complex care implică creierul, hormonii și emoțiile. De asemenea implică și nervii, mușchii și vasele de sânge. Dacă este ceva în neînregulă cu unul din aceste sisteme, disfuncțiile erectile pot apărea.

Penisul este compus din două structuri cilindrice făcute dintr-un țesut spongios. Atunci când un bărbat este excitat, creierul trimite impulsuri nervoase care cauzează sângele să curgă în acei mușchi spongioși care se dilată de mai multe ori mărimea lor. Acest flux de sânge din penis este ceea ce îl face să se întărească în timpul unei erecții.

Dacă stimulul sexual este susținut, sângele este menținut în penis, ceea ce îl face ferm. După ejaculare, sau dacă excitarea sexuală trece, sângele în plus este retras din penis și acesta se întoarce la mărimea și forma non-erectă.

Deci ce cauzează disfuncția erectilă? Elementul care  cauzează este deobicei dezbătut și la un moment dat doctorii credeau că este cauzată doar de factori psihologici. Dar asta nu este mereu cazul. Deși stresul și încrederea în sine sunt două din cele mai comune motive, principalul factor care cauzează disfuncția erectilă este lipsa de atenție acordată sănătății individuale. Oamenii care sunt bolnavi sau care iau deseori anumite medicamente au un risc mai mare de a experimenta disfuncția erectilă. O problemă fizică foarte comună care cauzează disfuncția erectilă este greutatea în plus sau obezatea

bolile-de-inimaSunt și alte boli care cauzează disfuncția erectilă. De exemplu, bolile de inimă sau vasele de sânge înfundate sau ateroscleroza pot cauza disfuncțiile erectile deoarece ele împiedică circulația  care este esențială pentru erecție. Diabetul, tensiunea mărită și problemele la tiroidă sunt probleme care contribuie la această boală.

Altă problemă care cauzează disfuncțiile erectile sunt intervențiile medicale în zona pelviană. Acest lucru poate împiedica curgerea sângelui, sau poate chiar afecta celulele nervoase și inhiba erecția. De asemenea bărbații pot afea probleme erectile dacă au suferit leziuni la coloana vertebrală care afectează mai jos de talie. În acest caz, disfuncțiile erectile nu pot fi tratate, și vor fi permanente, depinzând de cât de grave sunt leziunile.

Consumul de tutun, care afectează hormonii și producția de spermă, poate cauza disfuncții erectile. Unele medicamente prescris afecteaza capacitatea unui bărbat de a susține o erecție, în special medicamentele care sunt folosite pentru a trate tensiunea sângelui mărită. Chimioterapia și alte tratamente ale cancerului pot cauza probleme erectile. În majoritatea timpului, doctorii văd disfuncțiile erectile doar ca un simptom a unei condiții medicale mai grave , ei se concentrează pe tratamentul condiției medicale și deobicei probleme erectile se rezolvă de la sine .

Creierul de asemea are un rol cheie în procesul care permite erecția, care începe cu excitarea sexuală. Problemele emoționale precum depresia, anxietatea, stresul, oboseala sau lipsa de comunicare sexuală pot cauza sau înrăutăți problemele erectile. În majoritatea cazurilor, predispoziția fizică și presiunea psihologică sunt motivele pentru care apar disfuncțiile erectile. Ca exemplu, în cazul  unui bărbat care  are deja mici probleme fizice, precum colesterolul mărit,  poate apărea o nesiguranță în legătură cu menținerea erecției suficient de mult . Problema rezultată poate fi o disfuncție erectilă prelungită.

LEAVE A REPLY