Cel Mai Bun Moment de Exerciţii – Planuri de Exerciţii pentru a Arde Grăsimile şi a Dezvolta Musculatura

0
171

cardio_1Oamenii fac exerciţii cardio din diverse motive. Mulţi dintre ei îşi doresc doar să slăbească sau să fie sănătoşi. Desigur că toată lumea îşi doreşte să ardă grăsimea, aspect principal al unei sesiuni de exerciţii cardio. Însă trebuie să înţelegem că a pierde în greutate şi a pierde grăsime nu înseamnă acelaşi lucru, iar metodele nu coincid. Dacă îţi doreşti să slăbeşti, atunci ar trebui cu siguranţă să faci cardio, însă va fi nevoie şi de o restricţie a aportului de calorii. În orice caz, dacă grija ta e arderea grăsimilor şi păstrarea masei musculare, atunci ai nevoie de multe proteine şi de calorii suficiente pentru creştere. Problema exagerării cu exerciţiile cardio este că acestea pot consuma din muşchi impunând o nouă problemă pentru obiectivul tău final. Aşadar, este important să ştii cât de mult şi când este indicat să faci exerciţii cardio. În cazul de faţă, ne vom concentra pe momentele ideale.

Există două în timpul zile care sunt indicate pentru acest tip de exerciţii deoarece permit arderea celor mai multe calorii, dar şi probolan 50 pareri menţinerea şi tonifierea masei musculare. Primul lucru dis de dimineaţa pe stomacul gol (sau administrarea a 20 de grame de proteine pudră la trezire), iar celălalt moment este imediat după sesiunea de antrenament cu greutăţi. S-a observat că acestea două sunt cele mai eficiente perioade pentru arderea grăsimilor.

Sesiuni Matinale de Cardio

Eu, personal, ridic greutăţi dimineaţa pe la ora 5. Aşadar îmi fac sesiunile de antrenament cardio în zilele când nu am de lucru cu greutăţile care sunt de obicei în weekend, iar uneori îmi voi lua o zi liberă de la greutăţi în timpul săptămânii ca să mă ocup de cardio. Pe parcursul acestei sesiuni, merg pe bandă cu înclinaţie mică timp de 40 de minute. Majoritatea recomandă practicarea acestor sesiuni de antrenament dimineaţa pe stomacul gol. Eu prefer să iau o lingură de pudră din proteine cu apă la trezire. După un somn de 6-8 ore, sunt de părere că trebuie să îţi hrăneşti muşchii imediat după trezire. Corpul tău va utiliza şi consuma orice grăsimi şi carbohidraţi au mai rămas. Este important să iei mai multe proteine după sesiunea de antrenament cardio, iar pe lângă acestea, poţi lua şi BCAA (aminoacizi cu catenă ramificată) sau glutamină în timpul sau după sesiune.

Cardio după Antrenament cu Greutăţi

hiitAsta e ceva ce fac după fiecare antrenament şi nu îmi ia mai mult de 20 de minute. Pentru sesiunea aceasta, îmi stabilesc un ritm moderat pe eliptică şi uneori recurg la ceea ce se numeşte metoda H.I.I.T. (interval de antrenament foarte intens). Asta înseamnă că îţi vei alterna nivelul de intensitate pe parcursul sesiunii. Spre exemplu, poţi face un minut la intensitate scăzută şi apoi 30 de secunde la intensitate ridicată. Ca şi în cazul planului de antrenament cardio matinal, este important să iei proteine, BCAA şi glutamină când termini, ca să nu mai zic de o masă sănătoasă (aceasta este deosebit de importantă când lucrezi cu greutăţi şi faci cardio).

Încearcă să implementezi aceste două tipuri de exerciţii cardio în rutina ta curentă. Dacă te antrenezi cu greutăţi dupăamiaza sau seara, atunci poate eşti liber pentru cardio dimineaţa; ai putea să schimbi tipurile de la o zi la alta. În orice caz, acest lucru te va ajuta să arzi grăsimile ce acoperă muşchii dobândiţi cu greu.

LEAVE A REPLY