De ce 3 seturi &10 repetiții îți distrug rezultatele și antrenamentul

0
112

antrenament

Pentru un anumit motiv este o idee …sau o tactică … foarte fixată . Chiar astăzi unii clienți dădeau înapoi pentru că ei credeau că nu este în regulă dacă nu fac 3 seturi a câte 10 repetiții.

Precum orbul care conduce alt orb, obișnuiam să cred la fel. Pentru un timp îndelungat la începutul stilului meu de viață sănătos, foloseam 3 seturi a câte 10 repetiții. Foloseam chiar și aceleași greutăți pentru toate cele 3 seturi.

La fel ca banda de alergat , 3×10 îți plictisește corpul.

Nu ești singur, deoarece 80% din populația care se antrenează cu greutățui, cei “normali”, nu cei care fac body building, folosesc aceast 3 seturi a câte 10 repetiții fără să se gândescă măcar.

Nu funcționează pentru corpul tău deoarece nu îi oferi ceva pentru care să se străduiască. Sigur, poți crește greutățile până într-un punct … dar impactul asupra rezultatelor tale datorate combinării lucrurilor poate fi foarte vizibil.

Cheia este Relația Inversă

 

Seturile și repetițiile sunt într-o relație inversă. Asta înseamnă că atunci când mărești numărul de seturi, trebuie să scazi numărul de repetiții . Când mărești numărul de repetiții, trebuie să scazi numărul de seturi.

Să trecem prin niște exemple ….

1 set 15-20 repetiții – Depinde care este scopul antrenamentului, trebuie să păstrezi numărul de repetiții ridicat pentru a-ți putea extenua mușchiul și să obții beneficii de la munca pe care o faci.

Dacă ești  cu adevărat începător, vei vrea să faci un singur set dar multe repetiții. Asta te va ajuta să construiești fundația pentru formă. Îți va ajuta și creșterea musculară pentru a avea un progres cum trebuie.

2 seturi 12-15 repetiții – Aici poate fi punctul de pornire pentru începători, din nou, acesta nu este decât un exemplu și depinde foarte mult de scopul particular al antrenamentului.

Acest tip de aranjament poate să aducă mai mult rezistență și puțin mai multă intensitate antrenamentului . Aceste tipuri de configurații sunt bune pentru pierderea de grăsime …doar dacă sunt și alți factori care fac un program de pierdere în greutate să funcționeze.

5 seturi 5 Repetiții – Acesta este un plan popular pentru un antrenament denumit 5×5. Gândit pentru creșterea maximă a masei musculare . Atunci când mărești numărul de seturi și scazi repetițiile … aproape mereu capeți masă musculară.

Cu un număr mic de repetiții, poți crește greutățile astfel oferindu-ți un antrenament mai intens. Cu cât e mai intent antrenamentul, cu atât crește mai mult masa musculara … și asta nu înseamnă mereu că vei fi mai masiv.

Deci orice ai face acum, schimbă următoarea dată când ajungi la sală. Ca într-o turmă de oi, nu urma doar înțelepciunea convențională, încearcă noi teritorii și schimbă-ți antrenamentul schimbându-ți numărul de seturi și de repetiții.

LEAVE A REPLY